Apua!Katto vuotaa hellalle..

Henkeä ja terveyttä vaarantava tilanne, johon tuli reagoida heti. Päästyäni paikalle; nopea tilanne analyysi: miksi, mistä ja mitä on tehtävissä. Tuli ilmi, että tilannetta oli yritetty saada haltuun jo useamman ”yrittäjän” toimesta, mutta vettä tuli hellalle. Kiipesin katolle, ja sieltä löytyi ”syyllinen”. Läpivienti oli kiinnitetty väärin. Tehtävä oli saada vuoto korjattua, eikä mitään suurempaa haluttu tehdä tällä kerralla. Kömmin välikattoon katsomaan mitä sieltä löytyisi. Läpiviennin paikka löytyi ja vettä tuli läpiviennin väärään kohtaan kiinnitetyistä ruuvien kannoista. Puuaines oli ehtinyt jo lahota, joten vuoto oli ollut jo useamman vuoden, mutta oli kestänyt vähän pidempään päästä sisätiloihin ja hellalle. Muutamia ”kommerverkkejä”  tehtyäni puhelin kouraan ja soitto luotettavalle peltisepälle. Läpiviennin ylityspelti oli mittoihin leikattuna ja noudettavissa jo 15min päästä. Asennus paikalleen ja vuoto oli tyrehdytetty, vaikkakin itse ongelmaan pitää puuttua myöhemmin, koska vaurioita oli ehtinyt tulla suuremmalle pinta-alalle, josta ei ilman kattoremonttia selviäisi. Tässä kuva vuotavasta läpiviennistä⬇︎⬇︎

IMG_7012

Kylpyammeen uusi elämä

Toimeksiannossa oli luvassa kylpyammeen poistaminen, pesukoneen viemäröinnin uudelleen putkitus ja suihkunurkkauksen tekeminen. Ei mitään erikoisempaa siis, no ehkäpä vähän, koska teräksinen kylpyamme piti saada pois, ja sitä ei mielellään olisi kierrätykseen vienyt. Kylpyamme kannettiin ulos odottelemaan autoon lastausta, ja tilanteeseen tuli odottamaton käänne, kun ohikulkija sanoi, että ” mitä te tolle teette”? Vastasin kysymykseen, jotta kierrätykseen on menossa… tähän tuli oitis vastaus; ”saanko minä tuon?” Eihän siihen ollut mitään estettä, joten kylpyamme päätyi ohikulkijan asunnolle ja sai uuden elämän uudessa osoitteessa. Hauska tapa kierrättää teräksinen kylpyamme, vaikka hikihän siinä tuli kanniskellessa 🙂bath-2192

Lahovaurioiden korjausta

Pienellä vaivalla saadaan uutta ilmettä mukavasti ja helposti. Laho oli päässyt tekemään tehtäviään ikkunoiden listoissa etelän puoleisessa seinässä ja ulkovuorilaudoituksen ikä alkoi olla varaston seinissä tiensä päässä. Työ sisälsi ulkovuorilaudoituksen ja listoituksen purkamisen, uusien listojen ja lautojen maalauksen sekä asennuksen. Kaikki seinien tukirakenteet tarkistettiin ja otsalautojen kiinnitykseen lisättiin vahvempaa puuta. Muutoin kaikki oli ”kovaa” ja kunnossa. Uutta tehtiin nopeasti ja viikossa oli valmista maalausta myöten. Siistiä tuli.

Esimerkkejä palvelukuvauksista

Tarjoamamme palvelut saattavat jäädä hieman epäselviksi lyhyistä lauseista, mutta laitan tähän esimerkkejä palvelukuvauksista, joita tarjoamme.

dirt-1867123

Piha-alueiden hoito / Kevätkunnostus

Aurausmerkkejä tai talvikunnossapidon suoja-aitoja ei ole päällystealueiden reunoilla. Hiekoitushiekkaa ja kasvijätteitä ei ole päällysteillä. Työn aikana ei esiinny havaittavaa pölyämistä.

Hiekoitushiekan poisto aloitetaan keväällä, kun lumi ja jää on sulanut, eikä liukkauden torjuntaa oletettavasti enää tarvita. Hiekoitushiekan pölynsidontaan ryhdytään ennen hiekanpoistoa, ennen kuin talvella levitetty hiekka-aines on kuivunut ja pölyhaittoja ilmenee.

A2-hoitoluokan päällystealueilla tai niiden reunoilla ei kasva siistiä yleisilmettä häiritsevää rikkakasvillisuutta. Itsekseen kylväneitä puuntaimia ei ole. Rikkakasvitorjunnasta ei jää havaittavaa kasvijätettä.

Talovarusteet

Maahan asennetut lipputangot, tomutus- ja kuivaustelineet, roska- ja tuhka-astiat ovat suorassa, tukevasti pystyssä ja ehjiä. Pyörätelineet ovat paikoillaan ja niihin on vapaa pääsy. Palotikkaille, lipputangolle, tomutus- ja kuivaustelineille on vapaa pääsy.

Talo-opasteet

Maahan asennetut opastetolpat ovat suorassa ja tukevasti pystyssä. Opasteet ovat ehjiä. Valaistujen opasteiden valot ovat toimintakuntoisia.
Urheilu- ja leikkikenttävarusteet

Leikkivälineiden ja -rakenteiden sekä niiden turva-alustojen tarkastukset, huollot ja ylläpito ovat ohjeiden ja standardien mukaisia siten, että hoidon tavoite täyttyy.
Leikkihiekka on puhdasta ja leikkiin sopivaa.

Liikennealueiden varusteet

Liikennealueiden varusteet ovat ehjiä. Lämmitystolpat ja liikennemerkkien pylväät ovat suorassa ja jalusta tukevasti asennettu. Liikennemerkit ovat suorassa ja suunnattu oikein.

Valaistusrakenteet

Maahan asennetut valaisin tolpat ovat suorassa ja tukevasti pystyssä, Valaisimet ja lamput ovat ehjiä.

Ulkokalusteet

Kalusteet ovat ehjiä ja turvallisia. Turvallisuutta vaarantavat viat on merkitty ensi tilassa.

Nämä ovat esimerkinomaisia poimintoja palvelukuvauksista, joita kiinteistöhuoltosopimuksemme sisältää RYL2009 mukaisesti.

Terassin peruskorjausta

Mitään sen kummallisempaa ei ollut tiedossa. Vain terassin huoltoa ja pihan hoitoa. Tilannetta tarkasteltuamme terassiin tehtiin täysi uudistus runkoa ja laudoitusta myöten. Vanhan terassin runko oli antanut periksi ja notkui pahasti. Alla olevassa kuvassa näkyy vanhan terassin purkausvaihe, jossa kaikki vanhat ruuvit kerätään kierrätystä varten talteen sekä vanha kestopuu viedään kierrätettäväksi.

IMG_5976

Uusi terassi tehtiin 120mm leveästä ruskeaksi sävytetystä 28mm paksusta uritetusta terssilaudasta ja runkopuuksi tuli mitallistettu 48x98mm. Maata kaivettiin reilusti pois (perustushiekkaan asti), jotta pilariharkoista voitiin tehdä uudet perustukset terassille. Lopputulokseksi terassista tuli tällainen.

IMG_6468.JPG

Vanhan hirsirunkoisen talon uusi ilme

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b0dTällainen oli lähtötilanne vanhan 1800-luvun lopun hirsirunkoisen talon ehostusta aloitettaessa. Puut olivat kasvaneet kohteen ympärillä omissa oloissaan vahvoiksi rungoiksi ja talon julkisivua ei juuri näy katselijalle. Suunnitelma oli saada talo ”esille” ja arvioida tilannetta tämän jälkeen uudelleen.

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b0fTällaista sieltä puiden takaa löytyi. Vanha maalipinta oli jo pääasiassa lähtenyt rapistumalla pois, oven karmit olivat pois paikaltaan eikä ovea voinut avata. Seinien puhdistaminen vanhasta maalista oli pakko tehdä mekaanisesti kaapimalla ja teräsharjalla, koska eristeenä oli puru eikä ollut tarkoitus ”homehduttaa” koko taloa pesemällä seiniä. Tilaaja ei halunnut kohteeseen kuin julkisivun ”ilmeen” parannuksen, jonka jälkeen kohteen muut korjaustarpeet ja käyttötarkoitus harkitaan uudelleen. Muutaman päivän työskentelyn jälkeen tilanne alkoi näyttämään paremmalta.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_148d

Lopulta kohteen ympäristö siivottiin: oksat ja rungot vietiin pois, villiintynyt aluskasvillisuus raivattiin pois ja tilaajan lopullinen tavoite ja toive tuli täytetyksi sopivassa aikataulussa ja tilauksen mukaisesti.